Escalop din Foie Gras de rata, crud, calitate premium, pachet de 1 kg
20 de escalopuri / punga 1kg
Escalopuri din Foie Gras de rata cu greutatea intre 40 și 60 de grame. Sunt aproximativ 20 de escalopuri în punga de 1 kg
Descriere
Foie gras (pronunțat „fua-gra”) este considerat o delicatesă în întreaga lume. Foie gras este ficatul unei rate sau gâste care a fost mărit printr-o tehnică specială de hrănire fortata, denumita gavage. Deși popularizat în Franța, foie gras există de când egiptenii antici au descoperit că păsările pot fi îngrășate prin hrănire forțată. Tehnica este controversată, dar foie gras rămâne unul dintre alimente de lux ale lumii.
Foie gras se vinde fie intreg, ca pate’, fie ca mousse. Se servește apoi în terine sau ca antreu fierbinte sau ingredient principal. Este extrem de gras, cu o aroma plina si bogata ca de unt, si o textura fina si cremoasa.
Iata mai jos cateva modalitati de a gati foie gras-ul:
1. Foie gras prăjit: Cel mai simplu mod de a pregăti foie gras proaspăt este să-l tăiați în felii groase (escalop) și să-l sotati rapid la foc iute. Când este prăjit pentru scurt timp în unt, foie gras-ul devine maro și ușor crocant la exterior și moale si cremos la interior.
*Deoarece ficatul are un conținut scăzut de colagen, este fraged, fin si cremos când este gătit pentru scurt timp, dar poate avea gust uscat si textura tare dacă este gatit prea mult.
2. Terină de foie gras: Pentru a face o terina de foie gras (cunoscută și sub numele de paté de foie gras), presați ficatul într-o formă și încălziți-l cu grija într-o baie de apă fierbinte pentru a se găti (Bain-marie ). După gătire, se răcește și se feliază terina.
3. Torchon de foie gras: Un torchon de foie gras presupune rularea ficatului într-un prosop și blanșarea lui, făcându-i mai ușor de tăiat în rondele pentru un aperitiv.
4. Mousse de fois gras: Pasați foie gras fiert într-o mousse și serviți-l întins pe brioșă prăjită.
Serviți foie gras cu struguri sau coacăze și însoțit de un vin dulce de desert.
Foie Gras-ul este portionat în escalopuri cu greutatea intre 40 și 60 de grame. Sunt aproximativ 20 de escalopuri în punga de 1 kg
Caracteristici
Origine | Ungaria |
Ambalare | punga de 1 kg |
Descriere Produs | Escalopuri crude de Foie Gras de rata premium, |
Greutate (kg) | 1 |
Unitate vanzare | Punga de 1kg |
Opinii
Pareri Escalop din Foie Gras de rata, crud, calitate premium, pachet de 1 kg
Spune-ne parerea ta despre acest produs si porneste discutia.