De ce sa iti doresti un fierbator de orez ?
14.12.2020De ce sa iti doresti un fierbator de orez?
Din toate motivele pe care am sa vi le explic in acest articol !! !
Deși fierbatorul de orez nu accelerează neapărat procesul de gătit, implicarea bucătarului se va reduce la simpla măsurare a orezului și utilizarea cantității corecte de apă pentru pregătirea orezului în mod corespunzător. Odată ce fierbatorul de orez este pornit, orezul va fi gătit fără o atenție suplimentară, in timp ce prepararea orezului in recipiente si cu metode traditionale necesita o atentie speciala pentru a ne asigura ca orezul a fost gatit corect si nu insuficient sau ars.
Fie că alegeți orez alb, orez basmati, orez Jasmine sau orez brun, odată ce gatiti orezul într-un fierbator pentru orez, nu veți mai reveni niciodată la metodele traditionale de gatire a acestuia pentru ca:
Dacă nu sunteți gata să serviți masa, fierbatorul pentru orez va menține orezul perfect gătit la temperatura ideala până când sunteți pregatit pentru servirea acestuia.
Nu veti mai aștepta să fiarbă orezul și să-l urmariti in fiecare minut pentru a vă asigura că este gata sau nu, riscand sa nu-l fierbeti destul sau sa-l fierbeti prea mult. Gata cu graba si emotiile din bucatarie, consumate pentru a-l cronometra perfect si pentru a-l sincroniza cu fiecare ingredient si fel de mancare din meniu.
Fierbatorul de orez va fierbe orezul iar apoi va trece automat in modul ‘Keep Warm’, etapa care va mentine orezul cald si pregatit pentru consum, oricand veti dori sa o faceti...
Ahh, dulce ușurare!
Fierbatoarele de orez automatizeaza procesul de gatire, prin controlul mecanic sau electronic al caldurii si al temporizarii, eliberandu-va astfel de timpul si actiunile necesare pentru gatitul prin metode traditionale.
Un fierbator de orez este doar pentru orez?
Un fierbator de orez poate fi folosit pentru a gati cereale, care de obicei se prepara prin fierbere sau gatire la abur, cum ar fi orzul, graul, bulgurul, fructe, dar si leguminoasele uscate (fasolea, mazărea, năutul, bobul şi lintea), cu conditia ca acestea sa aiba timpi de preparare similari orezului.
Fierbatorul de orez chiar are talente ascunse.
Experimentand putin, puteți găti cu el micul dejun, poşa fructele sau chiar sa faceți risotto, cu mai puțină bătaie de cap decât daca ati face-o in modul conventional.
Haideti sa va dau cateva idei:
1. Faceți un mic dejun cald. Pentru a prepara fulgi de ovăz sau alte cereale fierbinți, adăugați mai puțin lapte sau apă decât ați face in mod normal pentru gătitul la plită (puteti adauga și câteva nuci tocate și fructe uscate, dacă doriți). Funcția „Keep Warm” va împiedica mâncarea să se răcească și să devina lipicioasă – ceea ce este perfect pentru zilele în care fiecare membru al familiei se trezeste in momente diferite. Preparatul va fi cald pentru toata lumea...ceea ce este minunat !
2. Legume la aburi. Dacă aparatul dvs. este livrat cu un suport pentru gatitul la aburi, folosiți-l pentru a găti legumele portionate, tofu, cartofi, file de pește, piept de pui sau chiar creveți. Se servesc ca o masă ușoară, toate preparatele gatindu-se rapid si sanatos, intr-un singur recipient.
3. Faceți risotto fără a amesteca. Puneți ceapa si untul intr-un fierbator, apoi adăugați 1 parte de orez Arborio și 4 părți lichide (cum ar fi bulion și vin). Gătiți aproximativ 25 de minute într-un fierbator cu functia on/ off sau folosiți ciclul „lent” sau „terci” (dacă aparatul dvs. are unul). Se amestecă cu brânză rasă și ierburi la sfârșit.
4. Fructe poşate. Un fierbator de orez este perfect functional si pentru deserturi sănătoase, facute din fructe fierte în suc, vin sau sirop de arțar. Cu el se pot face sosuri din mere sau alte fructe.
Timpul de gătit al orezului: minute înseamnă milenii
Timpul de gătire al orezului este determinat de temperatura la care structurile cristaline ale amidonului încep să se topească. Aceasta se numește temperatura de gelatinizare (GT) iar la orez variază de la 55 la 85 ° C . Orezului cu GT ridicat ii ia mai mult timp pentru a fi gătit, iar orezul cu un nivel scăzut de GT necesită un timp mai scurt de gătire. Recent, a fost descoperită o genă cheie care afectează temperatura de gelatinizare: amidon sintaza IIa (SSlla). Această descoperire ne permite să reproducem soiuri de orez cu GT mai mic, ceea ce ar putea reduce timpul mediu de gătit cu până la 4 minute. Deși acest detaliu este aparent nesemnificativ, calculând de câte ori este gătit orezul într-o singură zi, in milioane de gospodării din întreaga lume, o scădere de doar 4 minute pentru fiecare proces de gătire al acestuia, cumulat, ar putea economisi mai mult de 10000 de ani din timpul de gătit, în fiecare zi. Aceasta reprezintă un potențial masiv in economia globala de energie.
SI…PUTINA ISTORIE, PENTRU CA FARA EA NU AM AJUNGE AICI
Stiati ca prima ustensila neautomatizata dedicata prepararii orezului este reprezentata de un vas din ceramica pentru prepararea la abur a orezului, datat din 1250 i.Hr. si este expusa la British Museum?
Acum, pentru ca ati aflat atat de multe informatii interesante despre ceea ce reprezinta un fierbator de orez cu adevarat, veti intelege probabil ca reprezenta si un cadou potrivit de sarbatori sau in oricare moment al anului…. pentru oricine.
Gama pe care noi o oferim este cea de la brandul Remo, fierbatoare fiable, de o calitate foarte buna, cu volume de la 0.8L pana la 8.5L …
Cu design clasic
Sau design modern
Spor si imaginatie la gatit va doresc !