OREZ CU BOB SCURT, CALITATE PREMIUM PENTRU SUSHI ‘IBUKI’, CUTIE DE 1KG, SELENIO
Orez premium pentru sushi cu bob scurt, din specia ‘’Selenio’’.
Descriere
Ca sa limpezim putin lucrurile, trebuie sa prezentam diferența dintre orezul cu boabe scurte, medii si lungi. Soiurile de orez sunt clasificate în cele cu boabe scurte, medii sau lungi, pe baza raportului dintre lungimea și lățimea bobului. Orezul cu bob lung este lung și subțire (aproximativ de patru până la cinci ori mai lung decât este lat), în timp ce orezul cu boabe medii are lungimea de două până la trei ori mai mare decat latimea. Orezul cu boabe scurte are lungimea doar un pic mai mare decat latimea.Orezul bun pentru sushi are o eliberare mai mare de amidon și poate fi atat cu bob scurt cat si cu bob mediu. Orezul de sushi de cea mai bună calitate se identifica prin boabe fine, netede si uniforme, boabele avand o aroma distincta.
Orezul Selenio are bobul scurt, rotund si foarte fin, care absoarbe apa relativ rapid și devine lipicios atunci când este gătit. Caracteristicile sale sunt similare cu orezul pentru sushi japonez. Conținutul intens de amiloză (amidon) permite acestui orez să devina lipicios și moale după gătit. Prin urmare, acest orez este ideal pentru toate preparatele de sushi cat și pentru mâncărurile thailandeze.Timp de fierbere: aprox. 13 min.
*Intructiuni de gatit pentru fierbatorul de orez electric:
Pasul 1: Pune-ți orezul în vasul fierbatorului de orez folosind paharul de dozare aflat în dotarea fierbatorului și clatiti ușor pana când apa devine limpede. Clătirea orezului cu apa rece elimină excesul de amidon, rezultând boabe fierte uniform si lipicioase exact atat cat trebuie.
Pasul 2: Adăugați apa în cantitatea recomandata de producătorul fierbatorului electric. Ca reper, va sugeram următorul raport : 1 cana si un sfert de apa la 1 cana de orez ( exemplu: 300 ml apa la 240 ml orez).
Pasul 3: Lăsați orezul sa absoarba apa pentru 30 de minute. Asta scurteaza timpul de fierbere al orezului si il poate face mai lipicios.
Pasul 4: Porniti fierbatorul de orez. După ce fierberea este completă, amestecati ușor orezul și apoi serviti-l.
*Intructiuni de gatit pentru aragaz sau plita:
Pasul 1: Pune 2 cupe de orez în vas și clatiti ușor pana când apa devine limpede. Clătirea orezului cu apa rece elimină excesul de amidon, rezultând boabe fierte uniform si lipicioase exact atat cat trebuie.Apoi scurgeti apa.
Pasul 2: Adăugați 2 cupe și 3 sferturi de apa și amestecati ușor.
Pasul 3: Lăsați orezul sa absoarba apa pentru 30 de minute. Asta scurteaza timpul de fierbere al orezului si il poate face mai lipicios.
Pasul 4: Acoperiți cu un capac vasul și aduceți continutul la punctul de fierbere la foc mediu.
Pasul 5: Reduceti flacara la foc mic și fierbeti inabusit pentru 25 de minute sau pana când apa a fost absorbita.
Pasul 5: Îndepărtați vasul de pe sursa de căldura, puneți-l deoparte acoperit pentru 15 minute iar apoi orezul este gata de a fi servit.
Caracteristici
Unitate vanzare | BUC |
Ambalare | Cutie de 1kg, ambalat în vacuum. |
Ingrediente | Orez din specia ‘’Selenio’’. |
Origine | Produs în Italia. |
Conditii de pastrare | se păstra în loc uscat și racoros, ferit de razele soarelui. |
Greutate (kg) | 1.05 |
Alergeni | *In timp ce ne propunem sa ne asiguram ca toate informatiile despre produs sunt corecte, producatorii isi adapteaza si reinventeaza adeseori produsele, inclusiv modificari la ingrediente, modificari care au impact asupra alergenilor si regimului alimentar. Este recomandat sa cititi lista de ingrediente inainte de orice utilizare sau consum a produsului. Pentru informatii exacte despre produs, va recomandam sa ne contactati. |
Valori nutritionale | Valori nutritionale pe 100g Energie 1456kj/348kcal Grasimi 0, 5g din care saturate 0, 2g Carbohidrati 79g din care zaharuri 0, 2g Proteine 6, 5g Sare 0, 002g |
Opinii
Pareri OREZ CU BOB SCURT, CALITATE PREMIUM PENTRU SUSHI ‘IBUKI’, CUTIE DE 1KG, SELENIO
Fii primul care sparge gheata!
Spune-ne parerea ta despre acest produs si porneste discutia.